Entreprenöriella barn i Kamratposten

Bild på tidningsartikel med rubriken
Bild på tidningsartikel med rubriken "Full rulle i stan"

Jag läser tidningen Kamratposten med min 9-årige son. Plötsligt slår det mig att flera artiklar handlar om entreprenöriella barn. Barn som vågar, som tar iniativ, som är kreativa och som vill lösa problem .

Här finns massor av inspiration och exempel på entreprenöriella exempel. Kanske kan artiklarna hjälpa oss vuxna i skolan att få syn på och fånga upp barnens entreprenöriella förmågor.

Här är några exempel på entreprenöriella barn i KP-artiklarna:

Bild på tidningsartikel med rubriken "Full rulle i stan".
Linnea, 11 år, och Sissel, 10 år, har byggt en egen stad som befolkas av invånare av toalettrullar. Staden och invånarna finns hemma os Linnea. Här kan invånarna gå på café, åka buss, gå på bio m.m.
Bild på tidningsartikel med rubriken "mot klätterförbudet".
Betty och Alva, 12 år älskar att klättra i träd. När skolan plötsligt införde förbud mot trädklättring på rasterna blev de jätte arga. De skapade en protestlista och skrev förslag på hur man istället kan göra trädklättringen säkrare.
Bild på tidningsartikel med rubriken "Vi sa ifrån och räddade lärarna".
Morgan, Sam och Ivo var med om att strejka och demonstrera en hel dag när de var på väg att bli av med flera av sina bästa lärare. De säger att de har lärt sig att det går att ändra på saker om man anstränger sig. Det tycker det är en bra känsla.
Bild på tidningsartikel med rubriken "Jag älskar Indien".
Klasskompisarna har gjort en proffsig kokbok med sina favoritrecept.