Ett digitalt SPRAAKande

Bild från vimeo, som sänder malmö stads inspirationsdag.

Varje år arrangerar grundskoleförvaltningen en inspirationsdag inför Skapande skola, SPRAAK. I år fick vi för första gången genomföra dagen helt digitalt. Dagen innehöll digitala workshops för elever, ett livestramat scenprogram och förbokade digitala dialogpass. Vi hade över hundra elever som deltog i workshops, fler än dubbelt så många som vi brukar kunna erbjuda plats. Eleverna fick prova både magi, drama, musikskapande och film.

Under livestreamen presenterades flera kulturaktörer genom filmade besök i deras ateljéer. Vi fick möta konstnärerna MuralCentralen, filmpedagogerna Anna Lönn Franko och Lisa Fjellman och även dansaren och koreografen Johanna Jonasson från Memory Wax.  På scenen hade vi med oss Technoslöjd som tillsammans med den digitala publiken via chatten skapade en låt med spökkänsla. Vi fick också ta del av ett författarsamtal med vår skolbibliotekssamordnare Maria Schedvin och två författare, Emma Karinsdotter och Ingrid Remvall. Samtalet kretsade kring hur man kan jobba kreativt med elevernas eget skapande i ett författarmöte. Programmet innehöll även matnyttig information om ansökan. Sändningen går att ta del av i efterhand här https://vimeo.com/634609967

Dagen avslutades med att över 50 förbokade dialogpass mellan skolor och kulturaktörer genomfördes.

Så vi hoppas och tror att många skolor nu har fått en kick att sätta igång med sina Skapande skola-processer. SPRAAKA på!