Ett ögonblick

Rosa blommor.

Dagens korta filosofilektion ställer frågan – hur lång är en minut? Sedan fortsätter gissningsvis en diskussion som är lika gammal som Homo Sapiens. Tid är relativt är också ett uttryck många kanske känner till, men vad betyder det?

Alla har säkert upplevt att tiden går fort en hejdlöst rolig sommardag eller att sekunderna tickar extra långsamt en regnig novembermorgon. Orsaken till detta är det många som vill försöka förklara. Vem lyckas bättre än andra? Som Alfons Åbergs farmor säger så måste man ha tråkigt för att kunna ha roligt, eller är det bara en myt? Finns det en koppling mellan långsamt och tråkigt eller kan upplevelsen vara rolig trots att tiden känns som att den kryper fram? Många frågor, inga definitiva svar.

Se den korta (?) filmen och fundera om det finns fler frågor som kanske dyker upp. Det är en något udda film och den kan upplevas som om den inte hör hemma i något särskilt fack, men då är det samtidigt viktigt att vara uppmärksam på vem som är avsändare. Detta går också att arbeta med utifrån veckans film om filosofivinkeln inte passar just i dag.