eTwinning – framtidens utbildning är ljus, vacker och hållbar – tillsammans

Vad är eTwinning?: 

eTwinning är ett nätverk online för alla pedagoger i Europa och är idag också en del av Erasmus+programmet. eTwinning startade 2005. Jag gick med 2006 och då var 18000 lärare anslutna till eTwinning och nu är vi över en miljon pedagoger som verkar på plattformen. eTwinning skapar möjlighet för alla som är registrerade att starta digitala samarbeten kring det de ändå arbetar med i sina klassrum fast med autentiska mottagare och samarbetspartners i samma åldrar som ens egna elever är i. Du kan samarbeta med andra länder, med en eller flera partners, och sedan genomföra pedagogiska samarbeten. Samtidigt blir det digitala arbetssättet en naturlig del av din undervisning. Genom att använda digital teknik för att kommunicera, jämföra, dela och bygga kunskap får eleverna också möjligheten att lära sig i samspel med jämnåriga i Europa.

Det har varit stökigt och oroligt runt eTwinning ett bra tag då EU håller på att inte bara bygga om hela plattformen utan också flytta över den till EU:s samlade portal för utbildning och lärande. Detta har gjort att vi har befunnit oss mellan dessa två plattformar medan varken den ena eller den andra har fungerat som vi användare har önskat. Det som är viktigt att hålla i minnet är att detta görs för att vi ska kunna samarbeta mycket enklare, på fler sätt och lätt kunna hitta samarbetspartners. Det är med detta i åtanke som vi nu har överseende för detta stök och kaos. Med ett positivt tänkande så har bi snart tagit oss igenom denna utmaning. Här har ni länken till den nya plattformen.

Jag vill passa på att bjuda in er till eTwinnings årliga konferens. Den är digital och delar av den är öppen för alla att delta i lyssna på. Årets tema är ”Imagining education in the future: beautiful, sustainable together!

What to expect from this event

In line with the New European Bauhaus spirit, the eTwinning Annual Conference 2022 will help participants imagine an education setting which is beautiful and sustainable. Participants will be encouraged to re-think the way teachers and students teach, learn, and “live” together at school, through a selection of keynotes and workshops that focus on the following areas:

  • Teaching and Learning in the New Bauhaus: How, Where and Who
  • Bridging today and the future: education for sustainable development; dreaming and creating our “dream school” that is pleasing to the eye; Wellbeing of students and teachers in and out of the school; Togetherness and inclusion in the classroom.

The aim of the Conference is to raise awareness, train and engage participants on how eTwinning can help teachers deploy the theme of the year – New European Bauhaus – in their schools.

Ladda ner hela agendan här: Full Agenda of eTwinning Annual Conference 2022

Länken till konferensen hittar ni här: Den börjar 17.00 idag 20/10. Den slutar den 22/10.

Home (eventscloud.com)

eTwinning Sverige erbjuder just nu en unik möjlighet för alla oss pedagoger i Sverige då vi nu kan (fram till den 30/11) ansöka om att få åka på ett förberedande besök för att se om vi kan starta ett samarbete på eTwinning med någon annan. Det enda ni behöver göra är att hitta en skola ni vill besöka/börja arbeta med, kontakta dem om de har möjlighet att ta emot er. Ni ansöker sedan (så många gånger ni har behov av) i enlighet med instruktionerna i länken nedan. ER ansökan måste komma in före den 30/11 men ni behöver inte ha genomfört besöket då. Dock kan det inte heller gå för lång tid tills ni genomför besöket så det är viktigt att ni har kontakt med en skola som ni vet kan ta emot er.

Erasmus+ och eTwinning förberedande besök | Utbyten.se

 

Jag hoppas att vi ses på den årliga konferensen!

eTwinna väl!