Excellenta ambassadörer för Malmö stad

Elever på scen vid CRAFT-träff.

Efter över en månads förberedelser reste tre elever från Apelgårdsskolan till London tillsammans med två av sina lärare för att där representera Sverige på Nordic@BETT. Eleverna går i klass 6A och 6B och de var där för att tala om hur de arbetat med CRAFT som metod tillsammans med elever från andra nordiska länder. CRAFT står för Create Really Advanced Future Thinkers.

Eleverna från de sju länder som var representerade på Nordic BETT träffades redan på onsdagskvällen för att där lära känna varandra lite men också för att repetera lite tillsammans kring hur deras framträdande skulle läggas upp. Genrepet fortsatte på torsdagen innan dörrarna slogs upp för besökarna klockan 14.00. Det var nästan 800 anmälda besökare och alla kom de till Logan Hall trots att närmaste tunnelbanestation hade 185 trappsteg att ta sig uppför, vilket bara det visar på vilken stark vilja besökarna hade att komma dit. Besökarna kom övervägande från Norge men alla länderna hade besökare från sina länder.

Väl på scenen stod eleverna och redovisade på engelska kring hur de hade arbetet med den utmaning de alla hade fått: ”Fighting boredom in the classroom”. Här berättade de dels hur de hade arbetet med processen kring temat men också vilka olika lösningar de hade kommit fram till. Det var inspirerande och engagerande att lyssna till de ungas ideer och syn på sin egen skola, sin utbildning och sin roll i detta sammanhang. Det tyckte Deirdre Butler som var keynote speaker efter att ungdomarna presenterat sina ideer och hon byggde upp sin presentation kring vad de hade sagt och lade stor tyngdpunkt på vikten av att vi lyssnar på våra unga och att vi aktivt arbetar för att motivera och engagera våra elever.

Ett stort tack till våra elever från Apelgårdsskolan som på ett så positivt sätt stod som ambassadörer för inte bara Malmö stad utan för hela Sverige! Dessa elever kommer vi att få se mer av i fler sammanhang där CRAFT ingår hoppas jag.