Fem frågor om anmälan till PML18

Anna Singateh

Hej Anna Singateh, projektledare för Pedagog Malmö Live!

Hur känns det inför den stora studiedagen 26 september?
– Väldigt spännande! Och lite pirrigt så klart, men det hör till. Framförallt känner jag mig väldigt stolt över Malmös grymma lärare som skapat ett sånt fantastiskt bra innehåll i programmet. Ungefär 110 kollegor från förskolan, grundskola, gymnasiet och vux kommer hålla föreläsningar och workshops. Sen är det också ett 20-tal externa föreläsare som bidrar med en extra dimension. Jag är väldigt peppad!

Hur kommer anmälan att gå till?
– Vi har valt att förenkla anmälningsförfarandet i år, för att underlätta för lärarna. I år anmäler man sig till ett tema/skola (en skola är värd för ett tema) och sedan har man fri tillgång till alla föreläsningar och workshops på den skolan.

Varför har ni valt att det ska gå till på det viset?
– Flera anledningar, dels för att underlätta hela förfarandet men också för att skapa en större frihet för deltagarna att kunna vara spontana i sina val. Förra gången anmälde man sig till föreläsningarna i förväg och vissa blev fulla snabbt, men sedan var salen bara halvfull på själva studiedagen vilket var synd. Vi hoppas att vi på detta sättet kan få fler deltagare att få se och höra sitt förstaval.

Är det något speciellt man behöver tänka på som besökare på PML18?
– Att komma i tid och att ha förberett sig genom att läsa programmet och kanske välja några favoriter. Och självklart att man är öppen, delar med sig och bidrar till det kollegiala lärandet!

Vad ser du själv mest fram emot under dagen?
– Att få träffa alla lärare som bidragit till programmet, som jag har haft mailkontakt med så länge. De förtjänar en stor kram allihop!

Anmälan öppnar den 27 augusti. Är du osäker på om du ska gå på förmiddagen eller eftermiddagen? Prata med din närmaste chef.