Fira eTwinningdagen den 9 maj med en miljon kollegor

Elever räcker upp handen i klassrum.

Låt oss fira den 17:e eTwinningdagen – tillsammans!

 

Vad är eTwinning?

Kort sagt så är eTwinning är en gemensam samarbetsyta för skolor i Europa. eTwinning erbjuder en plattform för alla som arbetar på en skola i något av Europas länder eller nära och viktiga samarbetsländer, där de kan kommunicera, samarbeta, utveckla projekt, dela sin skolvardag; ja, helt enkelt vara en del av det som jag skulle kalla för den mest spännande skolgemenskapen i Europa. eTwinning startades i liten skala 2005 som det viktigaste initiativet i Europeiska kommissionens eLearning-program, och blev 2014 fullt integrerat i Erasmus+, vilket är det övergripande europeiska programmet för bland annat skolutveckling.

 

Arbeta kreativt tillsammans med era elever, uppmuntra den att använda sig av många olika uttrycksmedel så som att rita, fotografera, skapa modeller (antingen analoga eller med hjälp av 3D-skrivare eller annan teknologi), skapa affischer (analoga eller digitala), skapa collage, använd ett kreativt programmeringsverktyg osv. Denna uppgift är för alla elever oavsett ålder, alla arbetar utifrån sina förutsättningar och erfarenheter.

Lägg upp bilder på det dina elever har skapat på Twitter och Facebook med hashtaggarna #eTwinningDay och #eTw4Future. Gå gärna in på dessa  hashtaggarna för att hämta inspiration från andras teckningar och bilder även efter eTwinningdagen! Prata om andras idéer, hur har de tänkt, vad har de fokuserat på, är där något som ni hade velat arbeta vidare på osv …

 

en del aktiviteter att organiseras i en ny prioriterad eTwinning-grupp. Gruppen får sitt namn efter årets tema:

Är ni registrerade på eTwinning redan kan ni gå med den nya eTwinninggruppen som heter: ”Vår framtid – vackert, hållbart, tillsammans: Skolor och Bauhausinitiativet”. Den har öppnats för att vara en central informationspunkt om aktiviteterna med anknytning till årets tema 2022. Där kommer det att finnas vägledningar, event och kampanjer på nätet som anordnas under hela året.

Är du inte ännu registrerad på eTwinning men vill vara det så gör du det här. 

Gå med i gruppen, skapa er drömskola och fira eTwinning-dagen med oss på sociala medier!

Förutom detta så bjuds du också in för att delta i ett webinarie med kollegor från hela Europa för att uppmärksamma eTwinningdagen tillsammans. Detta webinarie är på måndag den 9/5 kl 16:30 för att så många som möjligt ska kunna delta. Här registrerar du dig för detta webinare.

Jag ser fram emot att se allas ideer och att träffa många av er på webinariet på måndag!

Varmt välkomna!