Matematik, motivation och stödmaterial!
Fredriks appar för full koll
Foursquare
Foursquare är en så kallad positioneringstjänst där man ”checkar in” på platser där man befinner sig. Man kan också lägga till foton, skriva statusuppdateringar och recensioner och dela till Facebook och Twitter. I appen kan man följa sina vänner och kommentera deras aktiviteter. Foursquare har utvecklats och efterhand som antalet incheckningar globalt har överskridit
2 000 000 000 har de kunnat utveckla ny funktionalitet som bygger på datan. Är jag på semester kan jag t.ex. få tips om den bästa vegetariska restaurangen i omgivningen, vad man skall välja från menyn och var man skall sitta för att få bäst utsikt.
Pris: 0 kr. (Plattform: iOS & Android)
Instagram är en app för att ta foto, redigera och dela dem. Man kan följa andra användare, kommentera och gilla andras foton. Det jag framförallt fastnat för i Instagram är att jag får känslan att ha perifiert seende – genom fotona tar jag del av andras liv, otroliga platser, hopp och förtvivlan. Lite som Twitter men för bilder.
Pris: 0 kr. (Plattform: iOS & Android)
TripIt
För att ha full koll på min reseplanering använder jag mig av tjänsten TripIt som dels är en mobilapp och dels en webbtjänst där man får totalöversikt över sina bokningar och reservationer. Det enda man behöver göra är att vidarebefodra sina bokningsbekräfelser till plans@tripit.com eller ännu bättre har Gmail där allt sker automagiskt så samlas all information, tider etc på ett mycket överskådligt sätt alltid åtkomligt. Man kan också dela sin planering med vänner som använder tjänsten eller på Facebook och LinkedIn.
Pris: 0 kr. (Plattform: iOS, Android, Blackberry & Windows Phone 7)
Min sommar
Jag kommer att tillbringa tiden hemma i Skanör tillsammans med familjen. Det kan även hända att det blir någon utflykt till någon skånsk idyll som Arild och Mölle. Golf skulle också vara kul att hinna med. Oavsett vilket finns min iPhone i fickan.
Appar till din iOS-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.
Appar till din Android-enhet (smartphone eller pekdator) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/pekdator.
Text: Fredrik Selarp