Fredriks appar för full koll

Tre appar ligger på hög.

Person ståendes framför skyskrapor.Fredrik, systemförvaltare, på Centrum för Pedagogisk Inspiration, delar med sig av tre favoritappar:

Ikonapp för foursquare.Foursquare

Foursquare är en s.k. positioneringstjänst där man ”checkar in” på platser där man befinner sig. Man kan också lägga till foton, skriva statusuppdateringar och recensioner och dela till Facebook och Twitter. I appen kan man följa sina vänner och kommentera deras aktiviteter. Foursquare har utvecklats och efterhand som antalet incheckningar globalt har överskridit
2 000 000 000 har de kunnat utveckla ny funktionalitet som bygger på datan. Är jag på semester kan jag t.ex. få tips om den bästa vegetariska restaurangen i omgivningen, vad man skall välja från menyn och var man skall sitta för att få bäst utsikt.

Pris: 0 kr. (Plattform: iOS & Android)

Ikonapp för instagram.Instagram

Instagram är en app för att ta foto, redigera och dela dem. Man kan följa andra användare, kommentera och gilla andras foton. Det jag framförallt fastnat för i Instagram är att jag får känslan att ha perifiert seende – genom fotona tar jag del av andras liv, otroliga platser, hopp och förtvivlan. Lite som Twitter men för bilder.
Pris: 0 kr. (Plattform: iOS & Android)

 

Appen tripit.TripIt

För att ha full koll på min reseplanering använder jag mig av tjänsten TripIt som dels är en mobilapp och dels en webbtjänst där man får totalöversikt över sina bokningar och reservationer. Det enda man behöver göra är att vidarebefodra sina bokningsbekräfelser till plans@tripit.com eller ännu bättre har Gmail där allt sker automagiskt så samlas all information, tider etc på ett mycket överskådligt sätt alltid åtkomligt. Man kan också dela sin planering med vänner som använder tjänsten eller på Facebook och LinkedIn.
Pris: 0 kr. (Plattform: iOS, Android, Blackberry & Windows Phone 7)

Min sommar
Jag kommer att tillbringa tiden hemma i Skanör tillsammans med familjen. Det kan även hända att det blir någon utflykt till någon skånsk idyll som Arild och Mölle. Golf skulle också vara kul att hinna med. Oavsett vilket finns min iPhone i fickan.

Ikonen för appen app store.Appar till din iOS-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Ikonen för appen google play store.Appar till din Android-enhet (smartphone eller pekdator) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/pekdator.

 

Text: Fredrik Selarp