Glad Safer Internet Day!

Logotype för Safer internet day.

I dag, tisdag den 11 februari, är det Safer Internet Day. Det innebär att skolor över hela världen uppmärksammar allt möjligt som har med internet att göra under temat ”Together for a better internet”.

De digitala enheter och verktyg vi har tillgång till idag i kombination med internet, vår samarbetsplattform med världen, ger oss möjlighet att verkligen arbeta med verkligheten utanför skolan och koppla det till våra olika ämnesområden. Internet ger oss inte bara möjlighet till samarbeten utan också till att lära och och utvecklas tillsammans. Dock är det så att precis som med allt annat som är något värt så kommer det inte utan ansträngning. Vi behöver rusta oss själva och våra elever för att använda internet på ett utvecklande, kreativt och positivt sätt.
Vi står alla inför samma utmaningar och därför så finns det material, stöd och inspiration att hämta på många olika ställen och just ”Safer Internet Day” är något som EU ligger bakom, som startades upp 2004 som ett projekt och som nu är inte bara är årligt återkommande, utan som också uppmuntrar till förebyggande användning året runt. Avsätt en stund till att söka runt bland allt material som finns till hands här. Sök också i forum som Twitter och på Facebook och se vad kollegor över hela världen delar med sig av idag kring tankar, ideer och lektioner de har. Det är Statens medieråd som är kontaktperson för Sveriges räkning. Även där finns det massor av material att hämta kring internetsäkerhet, fake news och mycket mycket mer.

 

Jag önskar er alla en riktigt bra Safer Internet Day!