Hållbara lösningar i staden – Ekostadens Klassrum

Teckning över Ekostaden.

Nya aktiviteter och platser är på väg att ta plats på Pedagogiska kartor. Denna gången handlar det om hållbar utveckling i staden. Vill du ta del av detta innan så finns det möjlighet. Den 24:e november bjuder Scandinavian Green Roof Institute (SGRI) och VA-Syd in till en inspirations- och kunskapsdag.

SGRI har under en tid utvecklat Ekostadens Klassrum där du som lärare har möjligheten att lära dig mer om hållbara lösningar inom grön infrastruktur som gröna tak och väggar, men också mycket kring dagvattenhantering, hur översvämningsproblematiken kan hanteras. För att sedan ta med dig kunskapen vidare till dina elever.

Den 24:e november kommer SGRI visa dig plattformen och dess material. Du kan ta en smygtitt redan nu på http://ecourse.se/ekostadens-klassrum . Sedan bjuds en guidning i området och på takträdgården. På eftermiddagen kommer Va-syd ta över med en kunskapseftermiddag på Kretseum.

Anmäl dig till de olika evenemangen senast den 21 november. Alla lärare är välkomna, men evenemangen riktar sig främst till lärare för skolår 6 – 9. Skynda dig på då det är begränsat antal platser!

Anmäl dig här: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/41455D4675434751437740