Hållbarhetsmarknad på Apelgårdsskolan

Hållbarhetsmarknad till förmån för Världens barn kombinerat med Gröna Klädhjälpen

 

Efter önskemål från skolans personal, och elever var det i fredags den 30 september dags att ha en hållbarhetsmarknad på Apelgårdsskolan – igen!

 

Denna gången var det några elevers små eller större företag, där hälften av intäkterna skänktes till Världens barn som kombinerades med försäljning av skolans egen honung, där alla intäkter skänktes till Världens barn och Grön Flagg-rådets gratisbutik Gröna Klädhjälpen, där kläder skänktes till våra besökare!

Vilken succé!

 

 

 

 

Vi höll till i och utanför skolans bibliotek och besökare strömmade till från 11.00 till 14.30. De yngre barnen och vissa av de äldre eleverna kom med famnen full av kläder, ”Vilka snygga kläder ni har här”, vilka skänkts av skolans personal och elever, samt även av Boozt, en av skolans samarbetspartners.

 

 

 

 

Det provades skor, kavajer och hattar och det vimlade av glada barn! Man fick ta max tre plagg per person och de skänkta  kläderna gick åt som smör i solsken!

Så roligt att sätta en trend hos de yngre eleverna att det som är riktigt coolt är att använda second hand-kläder!

 

 

 

 

Eleverna som bidrog med egna små eller lite större affärsverksamheter hade tillverkat tvål, hembakad citronkaka, kanelbullar, smörknivar, hållbara konstverk, bivaxljus, bodyscrub, läppglans och nyckelringar.

Några av dem hade förberett sina produkter hemma medan andra tillbringat åtskilliga eftermiddagar efter skoltid i skolan för att tillverka sina varor.

 

 

 

 

På bara några timmar samlade vi ihop över 6500 kr till Världens barn, och insamlingen fortsätter!

Se film från marknaden: https://www.youtube.com/watch?v=ZjmyMDASu2g

Vill du bidra till insamlingen för Världens barn, passa gärna på att lägga pengar i vår bössa:

https://bossan.varldensbarn.se/hallbarhetsmarknad-pa-apelgardsskolan