Härlig dag på jobbet

Idag har jag haft en härlig dag på jobbet. Tid avsatt i kalendern för verksamhetsbesök och egen tid för reflektion och ostört arbete därefter. Inte alltid man kan unna sig det, men det går att få till om man ser till att planera för det.
kalendern

Så idag hängde jag med på några lektioner på högstadiet och det blev lite som en speeddate med Lgr 11 och mina egna slumrande skolkunskaper. Novellskrivning i åk 9, fysik med hållfasthetslära i åk 8, repetition av olika enheter och hur man räknar ut t ex hastighet och densitet i åk 7 och sist men inte minst en fantastiskt givande diskussion om islam på SO i åk 9. Däremellan hann jag imponera på killarna i 9:an med lite pingis i rasthallen också 😉
bron
Darko, Muntasar och jag försökte bygga en stabil och viktbärande bro av sugrör och spagetti på fysiken. Den blev riktigt bra tillslut tror jag. Vi hann med att prata lite om betyg, drömmar och framtiden också. Många av våra elever vet precis var de ligger och vad de behöver göra i de olika ämnena för att så småningom få de betyg de behöver komma in på det program de siktar på efter 9:an.
Dessa möten med eleverna och lärarna i vardagen fyller på min energi och motivation och ger mig god anledning att längta till nästa dag på jobbet också. Vi har en stor utmaning framför oss – att höja skolans måluppfyllelse. Men trots det tillåter jag mig att vara stolt över vår skola och allt det som har gjorts så här långt och allt det som görs just nu. Vi har tillsammans en dröm om en bättre framtid och jag vet att vi kommer att göra verklighet av den tillslut.