Helenas appar med stjärnstoff, radiovågor och senaste nytt

Tre appar ligger på hög.

Helena Linde på skolgård.Helena Linde är grundskollärare på Bulltoftaskolan, Kirseberg. Just nu har hon en tvåa som efter sommaren blir treor. Helena har en androidtelefon. Här är tre av hennes bästa appar:

Ikonen för appen google star map.Sky Map

– Google Sky Map är nog min absoluta favorit. Om man är ute och går på natten och ser en stjärna eller planet kan man starta appen och rikta telefonens kamera mot himlen och på skärmen ser man då stjärnbilderna med namn. Jag har identifierat flera planeter  i vinter med hjälp av appen.

– En vän och kollega till mig som läste rymden med sina elever berättade att barnen fick sina föräldrar att ladda ner appen. Sedan letade de stjärnor och planeter tillsammans på kvällarna. (Kostnad: 0 kr. Plattform: Android)

Ikonen för appen news.World Newspapers

– World Newspapers är en app där man kan söka och lägga upp både lokala och internationella webbtidningar. Sökfunktionen är enkel, man kan gå in och se vilka webbtidningar och tidskrifter som är tillgängliga för varje land. Jag har ingen tidning hemma så jag har lagt upp Sydsvenskan i Newspapers och går in i appen och läser den ett par gånger om dagen. Mobilversionen av Sydsvenskan kostar ingenting. (Pris: 0 kr. Plattform: Android)

Ikonen för appen Sveriges Radio.

Sveriges Radio Play

– Jag lyssnar ofta på Sveriges Radio via deras app. Jag lyssnar hemma, på bussen eller i bilen. Gå-och-lägga-sig-funktionen är något som jag uppskattar. Med den kan jag ställa in appen så att den stänger ner sig själv efter t.ex. 30 minuter. Det är väldigt praktiskt. (Pris: 0 kr. Plattform: iOS & Android)

Helenas sommar
– I sommar ser jag fram emot att läsa, slappa, sola och bada.  Det blir även några utflykter, men mål är inte bestämt ännu. Jag har också en odlingslott att påta i.

Appar till din iOs-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Appar till din Android-enhet (smartphone eller surfplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/surfplatta.

 

Text: Charlotte Christoffersen
Foto: Sara Arildsson