IKT-julkalendern – Lucka nr 13

En lucia och siffran 13.

Det är tidig morgon och snön ligger tung på vindstaket. Spöklärarna gör sig fina och drar i den vita särken för att räta ut vecken dagen till ära. Den vingliga textilslöjdsläraren är pepparkaksspöke och svävar glatt runt på vinden med hatten på sned. Något mindre glad är den sure geografiläraren, som drog nitlotten att vara stjärngosse och protesterar högt:

-Att bära en strut på huvudet är en uppgift någon spöklärarkollega från humaniora borde tagit på sig. 

Det strama latinlärarspöket ignorerar den sure geografiläraren och putsar ett titthål på den immiga fönsterrutan för att få bättre sikt över skolgården och säger med stor förtjusning. 

– Det är flera meter snö utanför!

– Ah, du driver med mig! säger den nu ännu mer sure geografiläraren, samtidigt som han rättar till struten och besvärande drar i gummibandet under hakan.

-En dag som denna ska alla lärarspöken vara stjärnor som lyser så klart, säger den energirika kuratorn, som genom åren gått några för många samarbetskurser. 

– Hur går det för lucia? frågar det färgglada spansklärarspöket medan hon knyter en rosett runt midjan med det röda silkesbandet. 

– Lysande! svarar den nästan självlysande fysikläraren, tänder ljusen i håret och tillsammans tar de ton till “natten går tunga fjät”. 

Den taktfaste musikläraren beklagar sig att spöklärarna inte håller rätt ton och takt. 

-O helga natt, vi behöver bestämt ett hjälpmedel så att ni stjärnor åter kan skina ikapp med sockerbagaren och Staffan stalledräng.

Klicka på lucka nr 13 för att se vilket verktyg som hjälper spöklärarna hålla både tonen och takten!