IKT-julkalendern – Lucka nr 17

Tomte och siffran 17.

Det är bråda dagar före jul uppe på spöklärarnas vind. Spindelväv och dammråttor ska städas bort och det gamla silvret ska putsas skinande blankt inför den stora julfesten. I köket slamrar hemkunskapsläraren med sina kastruller och förbereder både julmat och julgodis i en hisnande fart. Den beniga idrottsläraren far nöjt fram med sopkvasten och får samtidigt ett välbehövligt träningspass.

Trots all febril aktivitet så lyckas den trötte engelskläraren slumra till i sin fåtölj. Han sover djupt tills dess att en dammvippa kommer lite för nära hans näshålor och han väcker sig själv med en kraftig nysning.

-Aaaattjjoooooooo! 

Detta plötsliga ljud får alla att stanna upp. Svetten droppar från idrottslärarens panna och hemkunskapsläraren kommer på sig själv att inte ha andats ordentligt på länge. Bildlärarspöket, som har stått och dammat av några gamla tavelramar, sträcker på sig och säger:

-Det är nog dags att vi tar en liten paus. Jag föreslår att vi tar en tur ner till klassrummen för att få något annat att tänka på. Kom så går vi! säger han bestämt.

Lärarspökena sveper ner för trapporna med ledning av bildläraren och framme vid klassrum nummer 17 passerar de dörren, utan att behöva öppna den. Väl där inne möts de av ett stort antal bilder på elever jämte kända konstverk och de inser att de befinner sig i skolans bildsal. På tavlan står instruktionerna för uppgiften, som eleverna verkar arbeta med. “Ladda ner appen. Ta en selfie med din mobil och se vilket konstverk du liknar”. Det listiga tekniklärarspöket plockar upp den lånade mobilen från sin ficka och börjar fingra på skärmen.

Klicka på lucka nr 17 för att se vilken app han tänker försöka ladda ner!