IKT-Julkalendern –  Lucka nr 19

Liten tomte och kottar och siffran 19.

Lärarspökena ser lite molokna ut när de synar sina vita särkar. Efter en fysiskt tuff match i spökboll på luciadagen blev deras enda klädesplagg slitna och söndriga. 

-Vi behöver bestämt nya särkar. Våra är över 150 år gamla, proklamerar det envisa trä- och metallslöjdsläraren och den vingliga textilslöjdläraren nickar instämmande.

-Tyget ska skina och vi behöver vara vackra så att vi kan sväva i skolans korridor med elegans, flikar den energirika kuratorn in med. Den extravagante franskläraren ser sin chans att styra upp det hela.

-Vi behöver en fransk klädsam stil. Det enkla bomullsplagget bör bestämt bytas ut till siden i allra bästa kvalitet, hävdar han.

-Eller ett ekologiskt och naturskönt material med en frisk doft av viol. Kärleken är stark, den lyfter upp både kjortel och särk, säger det natursköna biologilärarspöket poetiskt. 

-Vet ni vilka kläder man syr av nervös velour? Rädda byxor, säger det humoristiska studiehandledarspöket med ett finurligt leende och skrattar så högt att revbenen låter bjällerklang. 

-Vi kan använda den där datorn, som står där och lyser. Jag har hört att det går att göra sökningar i en ruta och få svar på de frågor vi har om särkar, tipsar den vingliga textilslöjdsläraren sina spöklärarkollegor.

Klicka på lucka nr 19 för att se hur spöklärarna kan göra avancerade sökningar på Internet!