IKT-julkalendern – Lucka nr 20

Kotte, grankvist och siffran 20.
Det självlysande fysiklärarspöket har inte kunnat släppa det här med artificiell intelligens. Varje kväll har han smugit med sig den lånade Chromebook-datorn till sitt sovrum och surfat runt på nätet för att lära sig mer om detta begrepp.

Hans kunskapstörst har eskalerat så till den milda grad att han inte längre har tid att sova och de andra i lärarkollegiet har börjat undra varför han ser mer hålögd ut än vanligt. Denna morgon gäspar han så stort att hans käkar håller på att släppa från sitt fäste och gå ur led.

-Hur är det med dig, kära kollega? frågar kemiläraren oroligt. Vi vill att du håller ihop ett bra tag till.

Fysikläraren drar en vit spöklögn och svarar trött:

-Det är vanligt att man inte sover så bra på äldre dar. Tack för att du frågar, men jag klarar mig nog. 

Han ser inte alls fram till dagens klassrumsbesök, utan längtar istället till nästa tillfälle då han kan gå undan med datorn. Han hoppas att ingen av de andra lärarspökena kommer på att de behöver använda den till något. Just som han tänker detta hörs den hungriga hemkunskapsläraren utropa desperat:

-Jag lär mig aldrig i vilken ordning ingredienserna i en 1-2-3 lag kommer. Ska det vara 1 eller 3 deciliter ättika i en ättikslag? Hon börjar titta sig omkring och ser ut att leta efter något.

-Var är den där datorn, som vi lånade från klassrummet? 

Den självlysande fysikläraren skruvar på sig oroligt och försöker göra sig själv genomskinlig. Trött som han är så har han helt tappat kontrollen på sina spökförmågor. Istället för att bli ett med bakgrunden så råkar han lysa upp vinden mer än någonsin med sitt neongröna sken. Alla spöklärarna vänder sig mot honom och hemkunskapsspöket frågar med gäll röst:

-Är det du som har lagt beslag på datorn? Fram med den! Jag måste söka upp ett recept för att kunna göra klart mina sillinläggningar. 

Det listiga tekniklärarspöket har dock koll på läget och har förstått varför kemiläraren har varit så trött på sistone.

-Jag vet vad du gör om nätterna när du egentligen borde sova, säger han och svävar snabbt mot fysiklärarens säng. Han lyfter på kudden och där ligger datorn och avger ett blått sken och det mystiskt ljudet, som börjar låta från högtalarna, får alla att titta upp.

Klicka på lucka nr 20 för att se vad som kommer fascinera spöklärarna under resten av dagen!