IKT-julkalendern – Lucka nr 8

Frostlandskap och siffra åtta.

Det är tidigt på söndagsmorgonen och lärarspökena har redan vaknat. Det doftar gott från jultéet som hemkunskapslärarspöket förberett till dem alla. I ugnen har hon en plåt med lussebullar, som ska ätas till frukost.

-Idag är det andra advent och det lackar mot jul, adventsstjärnan är tänd och det dags att förbereda inför julen, säger hon nöjt och tar på sig en tomtemössa täckt med glittriga paljetter. I bakgrunden spelar Chromebook-datorn julmusik från en spellista på YouTube: ”I’m dreaming of a white Christmas, With every Christmas card I write…”

-Julkort! Vi har glömt att skriva våra årliga julkort och de kommer inte komma fram i tid med posten! utropar det hesa svensklärarspöket lite panikartat när han hör Bing Crosbys stämma sjunga. Det natursköna biologilärarspöket börjar skruva på sig från sitt hörn och säger:

-Jag avskyr verkligen julmusik. Och julkort, det är djävulens påfund!

Det explosiva kemispöket tittar på honom och säger hetsigt:

– Du saknar flera elektroner i huvudet, men själv känner jag mig positiv. Först tänkte jag dra ett kemiskämt, men jag vet att jag inte hade fått någon reaktion. Såklart måste vi skicka våra julkort så att de kommer fram i tid. 

Den nästan självlysande fysiklärarspöket skrattar när han hör dem och håller på att sätta lussebullen vrångstrupen, samtidigt som han säger:

-Skratt är den bästa medicinen för hetlevrade lärarspöken som er och möjligen kan det göra er en aning mer positiva. Men, hörrni, jag har hört talas om en magisk formel, som nog kan lösa vårt julkortsproblem, utan att behöva bidra till att fler träd huggs ner. Biologispöket viftar ilsket med sina armar och utropar:

-Dödskul, din gamle gast! Du är en lögnare och jag kan se rakt igenom dig, men låt höra! 

-Den magiska formeln är att vi kan skapa julkort med ett kreativt ritprogram på den där skärmen som spelar julmusik. Alla lärarspöken ser förundrade ut och börjar röra sig mot datorn.

Klicka på lucka nr 8 för att se hur lärarspökena hinner skicka julkort till sina spökkollegor, trots allt.