Inte utan min mamma

Hand håller i träpåle.

Det är näst intill omöjligt för mig att förstå hur det verkligen är att tvingas ifrån sin familj och sitt land för att försöka hitta trygghet och säkerhet någon helt annanstans. Dagens korta film, Krigsduvor, ger en känslomässig bild av hur det kan vara och de knappa 90 sekunderna får det att knyta sig i bröstkorgen.

Den här filmen, är mer som en trailer för en längre film, med samma namn, som ska vara färdig till juni. Fram tills dess kan denna kortversion fungera som en bra bas i arbetet med att bryta negativa trender och verkligen förstå den situation det innebär att vara i när man kommer som flykting till ett nytt land.

Filmen är en del i projektet Hej Sverige, som vänder sig till skolor. Det är kostnadsfritt och är man snabb finns det möjlighet att anmäla sitt intresse att få ta del av den teaterpjäs som ingår i innehållet (föreställningen kostar 900 kr i rese- och boendeutgifter). Projektet drivs av Friends med hjälp från UNHCR, och finansieras av Postkodlotteriet.
Hej Sverige

I projektet ingår även seriealbumet Vi ska ses igen, Sanam, som går att beställa kostnadsfritt till höstens årskurs 8:or.

http://youtu.be/gmoU6Dv44WI

Läs mer om ensamkommande barn:
Migrationsverket
Rädda Barnen – Barn på flykt
Sveriges kommuner och landsting
Wikipedia