Internationellt projekt når Bryssel

Skärmbild av DSOE:s hemsida.

I Malmö pågår ett stort Internationellt projekt som involverar inte mindre än åtta länder och sju  skolor i Malmö stad. Detta projekt påbörjade just sitt andra år men har redan nått oanade höjder i uppmärksamhet.

Projektet har blivit uppmärksammat högt upp i Irland (där det initierades), det har presenterats i Sevilla på Joint Research Centre, i Pisa på ett event kring digital utbildning, i augusti fick skaparna i Dublin träffa en person från EU för att presentera projektet och slutligen ska de till Bryssel för att presentera det för representanter från 32 olika länder som är intresserade av att veta hur det går. Det betyder att detta Erasmusprojektet har fått en otroligt mycket större uppmärksamhet än kanske vad som är brukligt. Detta är roligt men det ställer också stora krav på de som är med i projektet att vi fortsätter i samma stil.

Projektet heter DSoE – vilket står för Digital Schools of Europe och går ut på att  hitta kriterier för när en hel skola är digitaliserad. Alla länder samarbetar kring de kriterier som finns på Irland och bearbetar dem för att se hur vi kan hitta gemensamma kriterier som kan gälla alla länder i EU. Vi samlar också in goda exempel på undervisning som involverat IKT och där IKT har stärkt lärandet. Dessa exempel kopplas sedan till de olika krierierna. Förutom detta så samarbetar lärare genom eTwinning för att förstärka både elevernas lärande och deras egna kollegiala lärande. Det har också skapats en online digital kurs för lärare som vill lära sig mer om hur de kan arbeta digitalt i klassrummet.

Här är länken till projektets officiella websida:

The Digital Schools of Europe Project

Mer information om DSoE kommer inom kort.

Annie Bergh