Julens månad är här – terminsavslut med gemenskap och tillhörighet!

juletikett

Nu är december här och terminen lackar mot sitt slut. Malmö delar laddar framsidan med övningar, lekar och julkalendrar för att ni ska få en så fin avslutning på 2022 som möjligt.

Julkalender med värdegrund

I den här resursen delar Linn Hörnfalk från Mellanhedsskolan med sig av en julkalender med fokus på värdegrund. Varje lucka innehåller en tanke att ta med sig och en utmaning som uppmuntrar till vänlighet och omtanke. Passa på att börja varje dag i december i tillhörighetens och vänlighetens anda.

Lotería de Navidad – ”jullotteriet” – ett spanskt lotteri med lång historia

Missa inte den här spännande och språkutvecklande resursen i spanska som handlar om det stora spanska jullotteriet med lång historia. Här hittar du övningar som hör ihop med en film som lotsar eleverna genom både den spanska kulturen och historia. Ett roligt och annorlunda upplägg som verkligen ger julkänsla.  

Kul med jul – rolig tävling

Här hittar du fem lekfulla julövningar att göra med dina elever för att avrunda terminen på ett roligt och klurigt sätt. Du behöver dator, projektor och högtalare. Låt eleverna jobba i par. Be dem plocka fram papper och penna.  

Vi önskar er en fin avslutning på terminen –  och vill ni jobba med Nobel finns det flera resurser om detta på sidan. Mer julkul hittar du dessutom på Malmö delars framsida!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.