Kärlek, vänskap och sportlov!

Februari är kärlekens och sportlovets tid. Tid för att uppmärksamma vänner, familj och skolkamrater och den viktiga tillhörigheten i skolan. Tid för att vila ut och läsa. Tid för att njuta av vinterns sista månad. Inför “Alla hjärtans dag” och sportlovet tipsar Malmö delar om särskilt kärleksfulla resurser:

Kärlek och vänskap inför alla hjärtans dag 2023

Författaren Mårten Melin är en mästare på att skriva korta, enkla men ändå innehållsrika dikter för barn. Varför inte arbeta med hans kärleksdikter nu när det börjar närma sig “Alla hjärtans dag” och det passar så fint med teman om kärlek och vänskap? Här kommer tips på hur du kan knyta kärleks- och vänskapstemat till olika sätt att arbeta med dikter.

Tillit och tillhörighet i klassrummet – alla hjärtans dag

Här hittar du fyra enkla övningar som du kan göra för att stärka tilliten och tillhörigheten bland eleverna. Du hittar också en presentation som består av fyra bilder. Till varje bild får du en instruktion om hur du använder dem. När vi känner trygghet och samhörighet vågar vi be om hjälp, presentera ofärdiga förslag och utmana oss – helt klart goda förutsättningar för att lära.

Alla hjärtans dag då och nu – en kahoot

Vad är egentligen “Alla hjärtans dag”och varför firar vi den? I den här resursen hittar du en historisk bakgrund från Nordiska museet och några korta kärleksfulla övningar att göra i klassen.

Lästips till sportlovet

Äntligen närmar vi oss sportlovet! Missa inte listan med böcker som handlar om vinter och kyla och som både är glittrande, frostiga och roliga. Boktipsen vänder sig till barn i åldrarna 6 till 15. 

Vill du ha ännu fler tips så kika på ”Alla hjärtans dag” – varför firar vi den och hur kan den bli kärleksfull för alla? eller  Kärlek och hat på sociala medier. Den 24/2 är det Sverigefinnarnas dag och vill ni fördjupa er i ämnet passar resursen ”Minoritetsspråk i Sverige” fint!

Vi önskar er samhörighet och vänskap i massor och ett välförtjänt sportlov!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.