Kärleksjakten

Hand håller upp telefon där en kärleksmatchning har gjorts.

Veckans lilla kortfilm är charmig och oemotståndlig. Det finns ingen dialog i filmen så bildspråket är det du behöver fokusera på. Filmen har flera lager, vilket skapar ett djup i berättelsen. Detta är imponerande för en film på 8 minuter.

Den grundläggande berättelsen handlar om en man som är på väg hem från jobbet. På pendeltåget meddelar en app i telefonen att det finns en 97% ”LoveMatch” i närheten. Jakten på att hitta henne sätter igång och fotografens användande av närbilder skapar en engagerande dynamik mellan film och åskådare där det aldrig blir riktigt bekvämt att vara så nära, samtidigt som nyfikenheten på om han ska hitta henne håller blicken kvar på filmen.

Ett mänskligt fenomen som filmen också lyfter fram är hur vi (ibland) är så fokuserade på ett mål och därmed missar det som finns runt omkring oss Här och Nu. En uppgift för elever som ser denna film är att identifiera det ögonblick i filmen som symboliserar denna problematik. Det är förhållandevis enkelt att upptäcka denna scen.

Se, njut och värm dig med en mysig film nu när november obönhörligen närmar sig. (OBS! Den kanske inte slutar som du hade tänkt dig.)