Kreativa Apelgårdselever ledde till Lärarpris i Finn upp

Inramat diplom.

Efter stora Apelgårdsframgångar i Finn upp 2019 och 2020 var det förstås givet att tävla i år igen.

Eleverna i åttan och nian kom på en mängd kreativa idéer, de flesta med hållbarhet och de globala målen i åtanke, och sex av våra inskickade bidrag gick vidare i Finn upps gallring till topp 40. Imponerande!

Katarina Fornell håller i ett inramat diplom.

Tyvärr nådde ingen av dem pallplats, men det genererade ett lärarpris till mig!

Eftersom Malmö Stad har reseförbud, och då jag ville åka till prisutdelningen ändå, tog jag ledigt, köpte resan själv och tog med mina barn på en dagstur till Stockholm och Nobel Prize Museum. Vilken rolig start på veckan!

Vi fick god lunch och en guidad rundtur på museet före de deltagande finalistelevernas utställning och prisutdelningen. Victoria Dyring var konferencier och Mouna Esmaeilzadeh var prisutdelare. Det delades ut priser i fyra olika kategorier plus ett mycket imponerande innovationspris till en kille som var pristagare i Finn upp 2020. Han höll på att utveckla sin smarta idé Havsskruven på riktigt.

Det delades också ut tre lärarpriser och förstapriset fick jag! Vid fikat efteråt blev jag intervjuad av en tjej från Finn upp och hade också ett intressant samtal med två tjejer från Talang på TV4 (som kom och letade upp mig : )). Innovationer passar även där!