Kreativt när skapande skola bidrar till skolutveckling

Vy över Lorensborg.

Under läsåret 17/18 har Lorensborgsskolan jobbat med ett stort värdegrundsarbete. Allt började med att psykologteamet i Innerstaden tillsammans med elever undersökte vänliga handlingar i vardagen, som till exempel att öppna dörren för varandra.

Lorensborgsskolan valde sedan att jobba vidare med detta på lokal nivå och en del av detta stora värdegrundsarbete kunde genomföras tack vare Skapande skola-medel. Temat blev Hjältar på Lorensborg och hjältetemat fanns med i skolans åtagandeplan för våren 2018. I temaarbetet har eleverna skapat superhjältemasker, designat egna miljöhjälte-kassar, varit läshjältar för yngre skolkamrater samt skapat filmer och sånger på hjältetema. Skolan har bland annat samarbetat med filmare från Simply visual och eleverna fick spela in sin hjältesång i en musikstudio med riktiga proffs bakom rattarna.

Resultatet blev en fantastiskt fin låt som du kan lyssna på här. Så häll upp en kopp kaffe, luta dig tillbaka och njut av elevernas (och lärarnas) fina arbete på Lorensborg. (text och länk ändrad 2021-03-16)

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.