Läslovet är här – ungas lust till läsande, berättande och skrivande!

Läslovet är här och vi hoppas att många elever har fått lust att läsa och berätta. Denna vecka fyller vi Malmö delars framsida med lästips och strategier för läsning hemma eller på fritids. Läslovet infördes just för att stimulera barn och  ungas lust till läsande, berättande och skrivande i alla dess former och på alla upptänkliga platser.

Malmös skolbibliotekariers bästa läslovstips! 

Här finns tips om allt från oväntad vänskap, kärlek, skräck, självkänsla, mystik, spänning och spökhistorier – för alla åldrar!

Äntligen läslov – tema skräck!

Är eleverna sugna på att bli lite skrämda och läsa böcker på skräck och Halloween-tema? Då hittar du tips på skräckisar i denna resurs för både yngre och äldre.

Bokcirkel – Glasbarnen

Vill ni starta en bokcirkel med möjlighet att diskutera i grupp? Missa då inte Glasbarnen.Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen fram till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något, knackar på hennes fönster. 

Hjärnan och lässtrategier

För att hjälpa eleverna att bli medvetna om vilka strategier som finns och hur de kan användas men även andra insikter kring texters uppbyggnad och innehållsmässiga drag kan du som lärare inspireras av denna resurs som kopplar hjärnan och lässtrategier.  

Detta och mycket mer hittar ni på startsidan denna vecka! Vi önskar er ett härligt läslov!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.