Ljudbok med fantastiska uppläsare!

Mobil, hörlurar och en maskros.

Mobil, hörlurar och en maskros.Ljudboken ”Svinhugg” av Marianne Cedervall är oemotståndlig med karaktärerna Mirjam och Hervor. Att använda sig av två dialektala uppläsare som Gun Olofsson med sin tornedals norrländska och Susanne Alvegren med sin gotländska, lyfter en redan bra berättelse ytterligare.

Hervor är oemotståndlig med sin torra humor och alla svordomar och historien är perfekt för lata sommardagar. Lyssna på boken i hängmattan, under härliga långpromenader eller när du målar huset. Varför inte själv prova lite afirmationer såsom Mirjam och Hervor – givetvis endast för goda syften. Provlyssna på boken Svinhugg här.

Storytel – ljudböcker på mobiltelefonen 

Skapa ett konto hos www.storytel.se. Ladda hem appen Storytel till din smartphone. Appen finns för både iPhone och Android och den är gratis. När du har skapat ett konto hos Storytel kostar en bok 49 kronor den första månaden. Sedan kan du välja att avsluta kontot eller fortsätta med 1 bok i månaden för 89 kr. Boken strömmas ut, men om du är i sommarstugan med dålig täckning eller utomlands kan du ladda ner boken i ”offlineläge” på din smartphone.

Om bokens handling
Två kvinnor sitter i ett gammalt kapell på Gotland och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. De säger sig fira namnsdagar, men det är inte hela sanningen… Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam använt sig av tankens kraft och lite annan kvinnlig list för att försöka hämnas på de män som en gång gjorde henne mycket illa och bidrog till att hennes dotter vände sig ifrån henne.

Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar när tre män dör med bara några veckors mellanrum. Svinhugg är den första boken om Mirjam och Hervor, boken är Marianne Cederwalls debutroman.

Fler böcker på Storytel om Mirjam och Hervor:
2. Svartvintern
3. Spinnsidan
4. Stormsvala

Sommartips av
Charlotte Christoffersen
it-pedagog på Centrum för Pedagogisk Inspiration