Magiskt på SETT

Srini sitter på golvet tillsammans med barngrupp.

Srini Swaminathan

Var får han sin glädje ifrån?

Hur får han sin kreativitet och lust att fylla ett helt rum?

Srinis mamma har en stor roll här. Inte bara för att hon stoppade undan alla drickspengar hon fick vid förlossningar i Indien, utan också för att hon sa till Srini att han skulle betala tillbaka. Inte med pengar, men med att se till att fler barn precis som han fick gå i skolan och lära sig saker och få möjligheter i livet.

En bengalisk tigermössa på hans huvud får oss i publiken att skratta och då förklarar han att det är just den effekten han är ute efter i klassrummet också. Barn i Indien måste inte gå i skolan och utanför varenda fönster och dörr händer det otroligt mycket hela tiden som han ska konkurrera med.

En tvättkorg á la lättviktare och hopvikbar blir en mysig läshörna i ett klassrum där inget får vara ifred på kvällar och nätter och Srini berättar om olika fiffiga lösningar i ett klassrum where:

 ”anything can be everything (when we have nothing!)”

Titta på den här filmsnutten för att se tvättkorgen… Du kommer inte att höra något för den här föreläsningen var ”tyst”, d.v.s. alla lyssnade genom hörlurar och var och en kunde ställa in sin egen volym. Fantastiskt! Flera av föreläsningarna använde detta system och man vande sig fort.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Ett plastförkläde blir en bra whiteboard och för att utnyttja kroppen maximalt har han även en skylt på ryggen till elevernas stora glädje.

Till slut lyckas Srini springa ihop pengar till en iPad, får låna en projektor och kan nu visa på väggen allt som finns i iPaden (!). Väggen blir till och med interaktiv och det dröjer ett bra tag innan barnen fattar att det är Srini själv som trycker på iPaden när de trycker på väggen.