Mera jul på Malmö delar!

En glad jultomte och ett tänt ljus.
Det finns väl inga större budskap med julen än vänlighet, tillhörighet och att vara snäll. Därför fortsätter vi även denna sista vecka på terminen att tipsa om juliga resurser med hjärta. Dessutom bjuder Malmös bibliotekarier på härliga boktips att läsa under ledigheten.

Tillit och samhörighet – ge bort snälla klappar

Julen står runt hörnet. Passa på att sprida julefrid, vänlighet och positiva ord i klassrummet. Här hittar du fyra enkla övningar som du kan göra för att stärka tilliten och tillhörigheten bland eleverna. Du hittar du också en presentation som består av fyra bilder. Till varje bild får du en instruktion om hur du använder bilderna. 

När vi känner trygghet och samhörighet vågar vi be om hjälp, presentera ofärdiga förslag och utmana oss – helt klart goda förutsättningar för att lära.

Skolbibliotekariernas boktips inför jullovet – 2022

Malmös skolbibliotekarier delar med sig av boktips inför jullovet 2022. Hoppas du och dina elever hittar titlar som lockar till läsning! Här hittar du tips som skolbibliotekarierna tycker är oumbärliga för ett långt och läsfyllt jullov! Kanske hittar du nya titlar eller äldre favoriter eller kanske böcker att skriva på önskelistan!

Kul med jul – rolig tävling

Här hittar du fem lekfulla julövningar att göra med dina elever för att avrunda terminen på ett roligt och klurigt sätt. Du behöver dator, projektor och högtalare. Låt eleverna jobba i par. Be dem plocka fram papper och penna. Den i bänkparet som har flest konsonanter i sitt för- och efternamn utses till sekreterare. Öppna presentationen som du hittar i resursen och kör igång. Facit finns i slutet av presentationen. 

Vi önskar alla Malmös pedagoger En riktigt God och vilsam Jul och Ett Gott Nytt År!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.