Mest of på Malmö delar!

Karta över Sverige och svenska flaggan

Terminen lider mot sitt slut. Dags att summera. Malmö delar tackar alla pedagoger som har delat material på sidan! Tack även alla ni som har besökt sidan och som glädjande nog blir allt fler. Under året som gått har antalet besökare ökat stadigt. Under föregående månad hade Malmö delar över 13000 sidvisningar. Fantastiskt roligt.

Vårt mål är att fortsätta dela skickliga pedagogers arbete i många olika ämnen och årskurser. Varje vecka fyller vi startsidan med ett tema, kanske med ett ämne eller en pedagogisk metod. Målet är också att låta startsidan spegla det som händer runt omkring oss här i Malmö och i världen, allt från distansstudier till presidentval.

Vi rundar av terminen med några olika varianter av ”mest av”. Håll till godo.

 

Mest sidvisningar på en dag

Ett mjukare Malmö

Flest sidvisningar per dag fick resursen “Ett mjukare Malmö”. Ett mjukare Malmö är ett samarbete mellan Sydsvenskan och grundskoleförvaltningen i Malmö som syftar till att öppna upp dialogen mellan unga och vuxna kring vad som händer på nätet i de forum där de vuxna sällan rör sig. Vilka utmaningar ställs våra unga inför när det kommer till bemötande och kränkningar? Hur önskar de att vi stöttar dem på bästa sätt?

  

Mest delade filmer

Den industriella revolutionen

Tack fantastiska Björn Westerström för att du har delat dina filmer i ämnet historia. Björn har även delat filmer om bland annat Nationalism, Europa mot demokrati och De jugoslaviska krigen.

 

Mest besökta under terminen

Etiska dilemman – övningsmaterial och exempel för elever

Etiska dilemman lämpar sig för lärare som vill låta eleverna träna på att bena ut olika etiska dilemman. Ett av resursens dokument hjälper eleverna med en metod där de – med hjälp av olika etikskolor – benar ut etiska dilemman och resursens andra dokument bifogar ett antal olika potentiella dilemman som eleverna kan sätta tänderna i.

 

Mest värd att påminna om 

– Kooperativt lärande

Detta arbetsområdet riktar sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med Kooperativt Lärande. Här får du veta vad Kooperativt Lärande handlar om och ta del av såväl syftet som olika strukturer samt lektionsplaneringar från pedagoger i Malmö Stad. Inför nationaldagen påminner vi om även om en nationaldagskahoot!

 

Mest Stockholmare

Sveriges huvudstad har något fler sessioner (den tid då användaren aktivt använder webbplatsen) än lilla Malmö. Vi är stolta över att Malmös skickliga lärare kan dela med sig även utanför stadens portar.

 

Mest onsdag förmiddag

Flest besökare hittar till Malmö delar onsdag förmiddag. Lördagar verkar dock lärare sunt nog ha annat för sig för då gapar besökare med sin frånvaro. 

Vi önskar er en vilsam sommar – med förhoppning om mer samarbete till hösten!

LÄS MER: Läsårets mest lästa på Pedagog Malmö

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.