Nu börjar nedräkningen till Pedagog Malmö Live

Pedagog Malmös logotyp med ordet

Den 29 september är det dags för vår förvaltningsövergripande studiedag, som arrangeras av Pedagogisk Inspiration Malmö. Hela dagen kommer att gå i det kollegiala lärandets tecken med många av vår gemensamma kompetens som föreläsare och workshopsledare. Vi har blivit överväldigande glada över det intresse och engagemang för att verkligen dela med sig som visat sig i planeringsprocessen.

Vid sidan av våra lokala skatter, kommer det även föreläsare utifrån. Den som bor längst bort är Bonnie Stewart. Hon hör hemma i Kanada till vardags, men föreläser regelbundet runt om i Europa. Från Skottland kommer Ewan McIntosh, även han en erfaren föreläsare. Utöver de här internationella gästerna kommer det föreläsare både från andra kommuner och organisationer runt om i Sverige.

Studiedagen kommer att ockupera Malmö latinskola och Pauliskolan i centrala Malmö med 26 samtida föreläsningar/workshops. Totalt har vi 103 aktiviteter på de här två skolorna, varav nästan 70 är unika. Några av föreläsningarna och workshoparna ges både på för- och eftermiddag eftersom de pedagoger som deltar under dagen väljer antingen två pass före lunch, eller två pass efter lunch. Utöver detta kommer det finnas några få aktiviteter att välja på som tar deltagarna antingen på en inspirationsresa för att se hur Gröna skolgårdar bidrar till pedagogisk mångfald, Torup som uteklassrum, eller till Torups mattestig.

När höstterminen börjar kommer anmälningssidan att öppna och på samma sätt som biljettsläpp till rockikoner på Ullevi, är det först till kvarn som gäller. Vi har lite hårdare restriktioner, vilket betyder att var och en bara får boka en plats och att de arbetar inom Grundskoleförvaltningen eller Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. Mer information om detta kommer när programmet publiceras innan sommarlovet och när det blir dags att anmäla sig i augusti.

Texten "Pedagog Malmö live".För att hålla sig uppdaterad om vad som händer och är på gång i samband med denna studiedag är det möjligt att utnyttja RSS-funktionen som är kopplad till temabloggen. Du kan även använda och följa vår hashtag #pml15 på sociala medier. Vi ses i september!