Ny chef för gymnasiet

Ordet news står i färgglada block.

Fredag innebär, förutom en stundande ledighet för många av oss, att Pedagog Malmö-redaktionen sammanfattar förskole- och skolnyheter från veckan som gick.

Malmö har fått en ny gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör. I augusti tillträder Anneli Schwartz tjänsten.

– Jag uppskattar Malmös sätt att jobba med skolfrågor. Man är ganska tidigt ute för att möta framtida utmaningar, och ser hela tiden till elevens bästa. Det passar väl in i min egen värdegrund, säger Anneli Schwartz till Sydsvenskan.

Snabbtester för covid-19 på gång i skolan

Statsepidemiolog Anders Tegnell uppger för läraren.se att det snart kommer besked kring hur snabbtesterna för covid-19 ska genomföras i skolorna. Det är antigentester, som man gör själv och som reagerar på virusproteiner i bland annat saliv, som är på gång.

Förskollärare vill ha mer samsyn

Det finns brister i samsynen när det gäller hur olika situationer i förskolan bäst löses genom ett inkluderande perspektiv. Det menar förskollärarna Pernilla Andersson och Christina Borrespång i en utvecklingsartikel.

– En slutsats är att personalen arbetar på flera olika sätt. I diskussionerna framkommer en önskan om en bredare samsyn, just för att kunna arbeta mer långsiktigt och likvärdigt. Men våra resultat visar att personalen saknar verktyg för detta, säger artikelförfattarna till Leda & Lära.

Fortsatt vanligt med distans

Trots att folkhälsomyndigheten har tagit bort sin nationella rekommendation om distansundervisning i gymnasiet avråder många regioner fortfarande från att alla återvänder till skolan. Enligt TT:s kartläggning använder sig 8 av 21 regioner just nu av möjligheten att själva avråda efter att ha gjort egna bedömningar.

Trevlig helg!

Det händer mycket på skolor och förskolor i Malmö! Vill du hålla dig uppdaterad kring vad som publiceras på Pedagog Malmö? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje onsdagsmorgon. Anmäl dig här för att inte missa pedagogiska tips, inspirerande arbetssätt och insiktsfulla blogginlägg!