Nyfiken på researchED?

Vy över Malmös hamninlopp.

Som många säkert redan sett så pushar FoU Skola, Pedagogisk inspiration och Latinskolan i Malmö för ett kommande evenemang som arrangeras under namnet researchED Scandinavia 2018. ResearchED är en spännande konferens i mötet mellan forskning och praktik som funnits sedan 2013 och som har sitt ursprung i Storbritannien där grundarna Helena O’Shea och Tom Bennett finns. Den första skandinaviska researchED-konferensen gick i Göteborg 2016.

På bara några år har researchED gått från att vara ett Londonbaserat fenomen till att nu vara på ständig turné över världen – i helgen gick researchED till exempel i Toronto, Kanada. FoU Skola är tillsammans med Latinskolan och Pedagogisk inspiration i Malmö medarrangörer när researchED kommer till Malmö och Latinskolan lördagen den 22 september 2018.

Konferensen syfte är att överbrygga avståndet mellan forskare och praktik och att erbjuda möjlighet för lärare, skolledare och alla andra skolintresserade att till en ringa kostnad (konferensen är så kallat ”non-profit” – biljettintäkterna räcker till att betala resa och logi för föreläsarna, som i övrigt fantastiskt nog ställer upp utan annan ersättning!) få ta del av och möjlighet att diskutera den senaste skolforskningen. Eftersom konferensen är internationell är programmet på engelska, men låt inte detta avskräcka. ResearchEd innebär en fantastisk möjlighet att få vara med om intressanta möten med forskare och lärare från Storbritannien och Sverige. Några av de medverkande föreläsarna (Länkar: David Didau, Alex Quigley, René Kneyber och Pedro de Bruyckere) har översatts och publicerats av svenska förlag. Även Lucy Crehans bok Cleverlands – The secrets behind the success of the world’s education superpowers är under översättning och kommer snart att publiceras i Sverige. En del av dessa böcker kommer att presenteras närmare här på Pedagog Malmös temablogg kring researchED under månaderna som är kvar tills konferensen går av stapeln.

Totalt finns det 350 biljetter och det är först till kvarn som gäller – fler deltagare än så rymmer inte de fina lokalerna vid Malmö latinskola där researchED Scandinavia ska hållas.

Besök gärna konferensens hemsida för program, tider och för att köpa biljett när du väl har bestämt dig för att gå. Hoppas att vi ses där! Länk: researchED

På UR:s hemsida finns inspelningar från föreläsningar vid tidigare researchED. Flera av föreläsarna som framträder där kommer att medverka i Malmö: https://urskola.se/Produkter/195880-UR-Samtiden-Researched-Berattelsen-om-Researched