Nytt År – nya möjligheter med inspiration från förra året! 

Välkomna till ett nytt år fullt av möjligheter! Vi välkomnar 2022 och hjälps åt att göra det till ett riktigt fint år. Givetvis ska vi plocka russinen ur kakan genom att ta med det bästa från förra året. Det gör vi genom att börja med att påminna er om de resurser som var mest populära 2021. Topp fyra hittar ni nedan och fler från topplistan hittar ni på Malmö delars framsida!

Etiska dilemman – övningsmaterial och exempel för elever

Etiska dilemman lämpar sig för lärare som vill låta eleverna träna på att bena ut olika etiska dilemman. Ett av resursens dokument hjälper eleverna med en metod där de – med hjälp av olika etikskolor – benar ut etiska dilemman och resursens andra dokument bifogar ett antal olika potentiella dilemman som eleverna kan sätta tänderna i.

Ordlista mattebegrepp – översatt till olika språk

I detta material finns begreppsordlistor för matematik översatt till olika språk från Skolverkets hemsida. Mattebegreppen passar framförallt till grundskolan årskurs 7-9 men ordlistorna kan även vara användbara på gymnasienivå.

Brain breaks i klassrummet

Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet . Även mindre mängd rörelse ger effekt. 

Fysik 1 – sammanfattning och begreppsförklaring

DUSM är ett komplement till ordinarie läromedel. Det förklarar och sammanfattar lärokursens viktiga begrepp och moment. Materialet vänder sig till lärare, studiehandledare och elever. Det kan användas såväl för självstudier, som för studiestöd på modersmål.

Nu sparkar vi igång ett nytt år och önskar er en riktigt fin start!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.