På seminarium i Arkitektur och Pedagogik på DAC i Köpenhamn

På DAC i Köpenhamn – Dansk Arkitektur Center

Strax före lunch begav vi oss iväg mot Köpenhamn i strålande väder för en utflykt med solsken och sommarvärme! Vi kom fram till Dansk Arkitektur Centers splitternya byggnad Blox, strax intill den Sorte Diamant , i precis lagom tid för att äta en snabb lunch innan seminariet började 13.00.

Vi som representerade Apelgårdsskolan var Senad (trä- och metallslöjd), Alp (bild), Christoffer (SO) och jag (MaNOTk). Övriga deltagare på konferensen kom från skolor (även förskola och gymnasium), kommuner och olika typer av arkitektverksamhet.

Vi fick höra föredrag om exempel på samarbetsprojekt mellan en kommunarkitekt och olika skolor i Blekinge och mellan högskolan i Halmstad och olika skolor i Helsingborg och Halland. Det var mycket inspirerande och ännu mer givande när vi sedan blev indelade i små grupper där vi utbytte erfarenheter av och utmaningar med den här typen av arbete.

Jag hamnade i samma grupp som en ifrån PI, en från Lunds kommun och en som arbetar på ArkDes i Stockholm och som hade hört mig och min elev Haseeb hålla föredrag på ArkIs nätverksmöte i Stockholm i november 2017. Roligt!

Efter intressanta möten med människor och nya kontakter knutna inför kommande externa samarbetsprojekt gick vi genom den fina utställningen Welcome home innan vi tog tåget tillbaka till Malmö efter en mycket trevlig eftermiddag.