Pedagog Malmö slår nytt rekord!

Champangeflaska och gosedjurshund.

Dags att fira! Under 30-dagarsperioden fram till 14 oktober 2014 fick Pedagog Malmö fler än 20.000 besök. Det är nytt rekord – och fantastiskt roligt! Det finns så mycket kompetens i Malmös skolor, förskolor och fritidshem – och så mycket som inspirerar! ”Det vill vi fortsätta synliggöra!” säger huvudredaktören Sara Arildsson.

På avdelningen Pedagogisk Inspiration Malmö, där Pedagog Malmö håller hus, är det stora leenden som gäller. Dagens statistik från Google Analytics visar nämligen att webbplatsen för första gången har kommit upp i över 20.000 besök under en 30-dagarsperiod. En stor flaska mousserande läsk dammas av. Flaskan har stått och väntat på den här dagen i ungefär två år. Det var då redaktionen kunde fira att Pedagog Malmö för första gången fått fler än 10.000 besök i månaden. ”Helt fantastiskt!” tänkte man då.

Över en miljon
Sedan smygstarten 11 november 2011 – och fram till 14 oktober 2014 har Pedagog Malmö dessutom fått hela 1.124.571 sidvisningar. ”Om vi skrev ut varje sida på en A4 och lade ut dem sida vid sida skulle det sträcka sig nästan hela vägen till Göteborg!” konstaterar Sara Arildsson glatt. Hon beskriver Pedagog Malmö som ”ett fantastiskt samarbetsprojekt” som gynnas av att det just är ”så jättemånga som jobbar med det på sitt eget sätt /…/ och gör platsen till sin egen.”

Blicka framåt
Men samtidigt som det skålas över hur långt Pedagog Malmö har kommit sedan etableringen för mindre än tre år sedan, blickas det också framåt. Bland annat smids planer för en ny och bättre design för webbplatsen. Sara tillägger att man även vill få in ett ledarskapsspår samt kunna ge forskning större utrymme i Pedagog Malmös mix av redaktionella artiklar, bloggar och filmreportage.

 

Text, bild och video: Chris Munsey, red. Pedagog Malmö