Regnsång av Karen McCombie

Tecknad flicka framför regnbåge.

Regnsång är en bok om att hitta sig själv, att våga vara den man är. Tecknad flicka framför regnbåge.

Men vägen dit kan verka lång och svår. Särskilt om man är tolv år, väldigt blyg och har ett namn som är lite konstigt. Rosie heter egentligen inte Rosie, men sitt riktiga namn försöker hon hålla hemligt så gott det går. Hon skäms, inte bara för sitt namn, utan också för sina föräldrar som är helknäppa. Hon skäms till och med för sin hund som inte uppför sig som en normal hund, tycker hon.

Och visst blir hon retad i skolan för sitt namn, men hon har i alla fall bästa kompisarna Ella och Taylor. En trygghet, även om hon misstänker att de är vänner bara för att de tycker synd om henne.

Så berättar hennes mamma en dag att hon fått ett nytt jobb och att de  därför måste flytta till en ny stad. Framtiden ter sig mörk för Rosie och hon våndas för att börja i en ny skola.

Den brittiska författaren Karen McCombie har fint lyckats fånga hur pinsam och dum en flicka i tolvårsåldern kan känna sig. Hennes föräldrar är starka och färgstarka individer och har svårt att förstå hur dottern känner det. Men förstående och medkännande personer dyker upp i hennes  närhet och det blir inte alls som hon tänkt sig.

Boken är utgiven på Argasso förlag och passar för åldern 9-12 år. Illustrationer i svartvitt.

Maria Lindroth