Rundvandringar i sommar – upptäck ditt Skåne!

Avbild av hemsida för rundvandringar.

Avbild av hemsida för rundvandringar.

 

Hittills har vandringsleder i Skåne mest handlat om Skåneleden. Att vandra längs Skåneleden innebär dock besvärligheter eftersom man oftast inte kommer tillbaka till utgångspunkten. Men genom Karin Hoffmans guider kan du göra ”rundvandringar” av varierande längd och svårighetsgrad där du alltid kommer tillbaka till utgångspunkten.

När Karin Hoffman bodde i England upptäckte hon att det var vanligt förekommande med guideböcker eller utmärkta leder för ”rundvandringar”. Tillbaka i Sverige började Hoffman utforska Skåne efter lämpliga rundvandringar. Det har resulterat i flera guideböcker för ett par hundra kronor styck, (se titlar längre ner). Hon har även en en webbplats www.rundvandringar.se från vilken man kostnadsfritt kan ladda ner Waypoints och rutter till samtliga strövtåg.

En av poängerna med att följa noggrant beskrivna leder, med kartangivelser, och i bästa fall kiosker och värdshus, är att man kommer till platser som man annars aldrig skulle få se. Det kan även vara skönt att göra rundvandringar där man inte behöver bära med sig en massa saker.

Folder från skåneleden.Karin Hoffmans guideböcker:

Rundvandringar i Skånes kust

Rundvandringar Skåneleden

Rundvandringar Romeleåsen

Rundvandringar Söderåsen

Rundvandringar rofyllda platser

Rundvandringar evighetsträd i Skåne

Rundvandringar med GPS

Rundvandringar för tågburna

 

Sommartips av
Charlotte Christoffersen
it-pedagog
Centrum för Pedagogisk Inspiration