Saras appar för resa och underhållning

Tre appar ligger på hög.

Person ligger ner i sanden och fotograferar.

Sara Arildsson jobbar som huvudredaktör på Pedagog Malmö. När det kommer till appar är hon en spelnörd. Men spelappar kommer och går, de är underhållande någon vecka och sedan tar hon bort dem. Därför tipsar hon istället om tre appar som hon tycker håller i längden.

Ikonen för appen UD.

UD resklar 

I vintras besökte jag Kuba och innan resan försökte jag hitta ”rätt” information om vaccinationer. Då hittade jag UD Resklar. Det är utrikesdepartementets rese-app, och den ger dig information och tips både inför och under resan. I appen får du bland annat information om:

  • läget i landet
  • var och vad du få hjälp med
  • vad du bör göra vid kris i landet
  • viktiga nummer & varningar
  • hälsa och vaccinationer
  • vilka länder UD avråder från att resa till

Du får också tillgång till ambassadens reseinformation om hur läget är på just ditt resmål. Informationen lagras i telefonen så att du kan läsa den även om du inte har någon internetuppkoppling. UD resklar är gratis och finns både för iOS och Android.

Ikonen för appen svt play.

SVT play 

Jag gillar dokumentärer och då är SVT play riktigt bra. Med SVT play kan titta på program och klipp från SVT. Appen bygger på strömmande video och innebär ingen nedladdning. Programmen finns finns listade i kategorier A-Ö och du kan märka program och klipp som favoriter. Om du använder 3G-nät blir bilden något pixligare jämfört med om du har wifi. Om du stänger du ner programmet mitt i ett avsnitt frågar appen om du vill uppta igen när du startar upp SVT play. Appen är gratis och finns till iOS & Android

Ikonen för appen spotify.

Spotify

För att kunna använda Spotify i mobilen krävs att du har ett premiumabonnemang på Spotify. Jag har nästan alltid igång Spotify. Med denna app får du tillgång till miljontals låtar, kan göra dina egna listor, dela med dig av dem på Facebook och lyssna på dem vart än mobilen tar dig.  Du kan testa premiumversionen till mobilen gratis i 48 timmar. Spotify finns till iOS & Android.

Min sommar

Jag har redan hunnit spendera en semestervecka med vänner och familj i det sommarljusa Norrbotten. Midsommarhelgen tillbringades i lugnet, bastun och ekan i de finska skogarna. Under resterade del av semestern ska jag läsa, träna, umgås, äta gott och njuta av Malmö.

 

Foto: Charlotte Christoffersen

Ikonen för appen app store.Appar till din iOs-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Ikonen för appen google play store.Appar till din Android-enhet (smartphone eller surfplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/surfplatta.