Saras appar med inspiration, nostalgi och kreativitet

Tre appar ligger på hög.

Sara Alfredsson.Sara Alfredsson arbetar i projektet ”Så sant” som samordnar och erbjuder processstöd/utbildning till skolor i Malmö Stad som arbetar med sex & samlevnad. Här tipsar hon om sina tre bästa appar. 

Ikonen för appen TED.

TED talks

TED (Technology, Entertainment, Design) är en årlig tvärvetenskaplig konferens i USA. Deras motto är ”idéer värda att spridas” (”ideas worth spreading”). I samband med konferensen hålls ett antal föredrag kallade TED Talks. Alla föredrag filmas och läggs sedan upp på Internet. Via appen TED talks kan man på ett lätt sätt hitta spännande föredrag om nästan vad som helst. Appen har en funktion, Inspire me, som låter slumpen avgöra vad du ska titta på. Det enda du behöver göra är att tala om hur lång tid du har på dig att titta och om du vill se något spännande, roligt eller informativt. Själv har jag bland annat fått lära mig hur man knyter en perfekt rosett, hur arkitektur påverkar musik och hur svarta hål egentligen fungerar. Appen fungerar på både iPhone och iPad. Pris 0 kr. (Android & iOS)

Ikonen för appen camera.1-bit Camera

På nittitalet, när jag växte upp, hade jag en gameboykamera. det var en manick som man fäste på sitt Gameboy och kunde ta väldigt gryniga och pixliga bilder med. Nu finns det en app som gör precis samma sak! Bilderna du tar är svartvita och gryniga, och ger iaf mig nostalgiska rysningar. Beroendeframkallande! Finns till iPhone. Pris 7 kr. (iOS)

 

Ikonen för appen Bamboo.Bamboo Paper

Det här är en app till iPad som gör det möjligt att rita, skriva och göra kreativa anteckningar med bara fingrarna. Man kan klistra in bilder, göra snabba anteckningar och rita tankekartor. sen kan du spara ner anteckningarna till ditt fotoalbum eller eposta dem. det är ett lätt och framför allt roligt sätt att anteckna på möten och föreläsningar men också ett sätt att kunna vara kreativ när man sitter på ett tåg eller på en buss och inte har papper och pennor med sig. Pris 0 kr. (iOS)

Ikonen för appen app store.Appar till din iOs-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Ikonen för appen google play store.Appar till din Android-enhet (smartphone eller surfplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/surfplatta.