School Education Gateway

Hej,
 
Vill med detta inlägg göra dig uppmärksam på att EU-kommissionen nu har släppt: School Education Gateway.
 
Webbsidan är tänkt för att sprida information kring skolområdet på europeisknivå, förmedla goda exempel samt fungera som ett verktyg för att underlätta för er projektägare som söker information gällande kursermobilitetsutbyten och strategiska partnerskap.
 
School Education Gateway är uppbyggd på tre nivåer:
 
1.       Den första nivån är öppen för alla.
 
2.       Vill du vara aktiv på webbsidan (skriva kommentarer, gradera kurser, m.m.) måste du skapa en egen användare eller logga in via andra konton (eTwinning, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo och European Schoolnet).
 
3.       Önskar man kunna lägga till kurser, skapa mobilitets och partnerskap förfrågningar måste man, förutom ovanstående steg, även knyta an sin användare till sin organisation. Organisationen i sin tur måste ha en PIC-kod för att kunna existera på webbsidan.

Om du är kursarrangör och skapar ett konto för att lägga upp din kurs måste du först registrera din organisation på EU-kommissionens sida för att få tillgång till en PIC-koddenna anger du sedan på School Education Gateway webbsidan. Läs mer om hur du skaffar en PIC-kod på Universitets- och högskolerådets hemsida Utbyten.se.
 
Har du frågor eller önskar ytterligare information är du välkomna att kontakta antingen mig eller Universitets och högskolerådet.
 
😉 Annie