Skapa läslust på sommarlovet

Kille sitter på brygga och läser.

Att läsa är att resa. Genom litteraturen kan vi färdas genom olika länder, tider och världar. Vi kan resa genom olika känslor och uppleva äventyr som vi aldrig kunnat göra i verkligheten. Världen blir helt enkelt större genom läsningen.

Så hur kan man boosta läsningen på Sommarlovet?

Sommarboken
Biblioteken i Malmö genomför i vanlig ordning Sommarboken. Mellan den 11 juni-31 augusti läser du tre böcker som ger dig en bok i gåva. I år kan alla vara med i Sommarboken, såväl barn som vuxna! Varför inte ha en gemensam läsutmaning i familjen? Dessutom har du möjlighet att delta två gånger under sommaren (och då få två böcker i gåva!)

Instruktioner och tillvägagångssätt hittar du på Sommarbokens sida.

Genom att du har ett lånekort på ett bibliotek i Malmö har du också tillgång till appen Bibblix. Det är en inspirerande app med e-böcker för barn och ungdomar som tydligt visar olika teman och utgår från bokens framsida för att inspirera kring läsning.

Världens bibliotek
I appen Världens bibliotek kan du på läsa böcker på en mängd olika språk: Albanska, Arabiska, Assyriska/Syrianska, Bosniska/Kroatiska/Serbiska, Kurdiska, Persiska/Dari, Polska, Somaliska, Thailändska, Tigrinska, Turkiska finns i nuläget. Du behöver bara skapa ett login för att kunna läsa dessa e-böcker och ljudböcker.

Skolbibliotek Malmö
Alla elever och personal i Malmös kommunala grundskolor har också ett lånekort i Skolbibliotek Malmö. Där kan man se vilka böcker man lånat i sitt skolbibliotek, låna om och låna e-böcker och ljudböcker på en mängd olika språk. Så även om din skola har sommarlov, kan du låna digitala böcker hela sommarlovet. Dessutom finns alla böcker från Inläsningstjänst även i Skolbibliotek Malmö!

Med hjälp av appen Biblio har du lätt med dig dina e-böcker och ljudböcker i en digital enhet som du såklart kan ladda ner och läsa även om du inte har tillgång till ett nät i sommar.
Hur får jag tillgång till Skolbibliotek Malmö?
Hur kan jag låna e-böcker och ljudböcker?
Hur använder jag appen Biblio?

Du hittar mer information om Skolbibliotek Malmö under Hjälp-sidorna.

Ett lånekort på Biblioteken i Malmö och i Skolbibliotek Malmö gör världen mycket större – och låter dig resa helt utan kostnad med hjälp av din fantasi hela sommaren!

Önskar dig en trevlig resa/läsning!