Snart är det InnoCarnival…

Efter förberedelser sedan ett drygt halvår tillbaka är det dags om en vecka för InnoCarnival 2016 på Malmö Live. För oss på Apelgårdsskolan startade det i september med en Index-utbildning för lärare, där vi fick en grundlig genomgång av Design to Improve Life Education. Vi fick ett antal olika uppdrag att välja bland och när vi såg ett av dem sa det bara klick!

Stadsbyggnadskontoret behövde hjälp av barn och unga att komma på ett nytt utseende på en gatukorsning med tillhörande cykelunderfart som inte ska finnas kvar. Denna gatukorsning finns ett par kvarter från Apelgårdsskolan och tillhör våra elevers närområde. Eleverna tyckte att detta uppdrag verkade intressant och arbetet började med Index-relaterade övningar.

Problemet som våra elever såg det var att det inte kommer tillräckligt många icke-rosengårdsbor till området. Detta skulle kunna avhjälpas med någon typ av dragplåster som lockar folk som annars inte skulle hitta till Rosengård. Eleverna vill förstås visa den fina sidan av sitt område och efter inspirerande förarbete så började förslagen strömma in från eleverna!

Det kan bli ett fotbollsmuseum, med Zlatanavdelning, Zlatanstaty, akvarium under golvet där man kan titta på fiskar helt gratis medan man fikar i caféet, lekplatser, utemöbler samt storbildsskärmar som kan visa fotbollsmatcher, Eurovision Song Contest och annat sevärt.

Museet ska vara format som en fotboll med hydroponiska odlingar och solpaneler på taket. Marken ska vara målad som en fotbollsplan och busslinjerna ska dras om så att där blir buss- och bilfritt.

Modellens interiör visas upp.Modellen står på bänken.

Nu hoppas vi på en finalplats, så att eleverna får stå på scen lördagen den 21/5 och berätta om sitt fina förslag!