Snart intar vi Stadshusets foajé

Liten vit modell över kyrka.

Allt är klart för att fylla Stadshuset foajé med information om Malmö och lektionsmaterial för skolan. Kom och ta del av utställningen om Pedagogiska kartor.

I högar ligger nu skyltarna färdiga för uppsättning och montrar målas om in i det sista. På tisdag den 1 oktober händer det. I tio år har Pedagogiska kartor gått från vision till en digital plattform med geografisk information, historiska kartor, bildsamlingar, lektionsmaterial och mycket mer.

Jag har mött många människor i mitt arbete med Pedagogiska kartor. Än så länge har jag inte mött någon som inte vill dela med sig av sin kunskap, tvärt om. All öppen data som finns att tillgå står Fastighets- och gatukontoret för. Kartskikten från olika år och former bidrar Stadsbyggnadskontoret med. När lektionsmaterial om livet under havsytan tas fram har Marint kunskapscenter varit en självklar medskapare. När vi eftersökt dokument och kunskap om historien har Stadsarkivet och Malmö museer spenderat mycket tid med att hjälpa till. Allt tillsammans med lärare och elever på ett flertal skolor i Malmö. Listan kan göras lång. Det unika är att det finns många olika källor samlade på en och samma plats. Allt detta fina samarbete vill vi dela med oss av i utställningen. 

Under oktober månad finns det möjlighet att besöka utställningen som visar ett axplock av allt som finns att tillgå, både för malmöbon och skolorna.

Broschyrer på hög.