Spanska i världens alla hörn!

Spaniens flagga och spanska ord i talrutor.
A, B, C som i Argentina, Brasilien och Chile! Den här veckan far vi mot spansktalande länder i Europa och Latinamerika. Här finns en uppsjö av repetitionsuppgifter, små som stora samt massor av inspiration för ämnet spanska. Från årskurs 6 till gymnasiet! Häng med på orientering i Madrid, aktivitetsdagbok eller fördjupa er i ett latinamerikanskt land. Vi följer solen - Vamos a la playa!

Realia – Välj ett latinamerikanskt land

Den här resursen vänder sig till dig som undervisar elever i spanska i åk 6. Övningen handlar om att eleverna ska välja ett latinamerikanskt land och jobba med det utifrån sex frågor.

Vikariebanken – Saker att göra när spanskläraren är borta!

I den här resursen finner du ett smörgåsbord med förslag på vad du som vikarie kan göra på en lektion i spanska. Perfekt när man har fått hoppa in och inte har en lektionsplanering att följa men vill att eleverna ska få nytta och nöje av lektionen.

El reto de los 20 ejercicios

Här bjuds det på 45 olika små uppgifter som alla syftar till att träna på spanska. Under fyra veckor ska eleverna göra minst fem uppgifter i veckan och presentera dem i en dagbok, Diario de actividades.

Orientering i Madrid 

Gör en digital resa! Tack vare Google Maps behöver vi inte åka långt för att besöka New York eller Madrid. Med Google Maps kan eleverna arbeta med orientering, hitta kända platser och se hur olika byggnader och berömda museer ser ut. Street View-funktionen tillåter oss att promenera runt och se oss omkring i världens städer. Vi kan gå in i museer, restauranger, affärer och ta reda på information. I språkundervisningen hjälper oss Google Maps också att träna prepositioner, förstå och att beskriva instruktioner.

Te deseamos una buena semana!

Annika och Lena

Redaktörer på Malmö delar