Flygande gosedjur på TeachMeet Syd i Staffanstorp

Skärmavbild av ett tidur.

Två personer föreläser framför projicerad presentation.

På TeachMeet Syd går det i ett rasslande tempo för varje talare har max 7 minuter på sig att visa och berätta hur man använder sig av IKT & media i skolan.

Ett TeachMeet är ett kostnadsfritt och informellt möte där pedagoger delar med sig av tips och erfarenheter till kollegor! Denna termin var  TeachMeet Syd i Staffanstorp den 14 mars. Se fler bilder här.

Skärmavbild av ett tidur.
Tombola och tidtagarur

Tidtagaruret skapar spänning

Tidtagaruret som finns projicerat på en duk skapar skapar spänning på mötet:
”- Ska pedagogen hinna bli klar med sin presentation?”. Man kan då undra om åhörarna verkligen klarar av att fokusera på själva budskapet. Men så är det på ett TeachMeet – det ska inte vara för seriöst utan uppsluppet och avslappnat.

Som många kinderägg med tips och inspiration

De deltagare som även vill dela med sig under mötet anmäler sig som talare. Turordningen lottas fram efterhand och ingen vet i förväg vad respektive talare kommer att berätta om. Det får helt enkelt bli en glad överraskning för åhörarna.

Gosedjur utanför Hagalidskolan.

Gosedjuren flyger

En höjdpunkt på ett TeachMeet är när man som åhörare får kasta gosedjur mot en talare när de överskrider sin tid. En del talare är livrädda är och noga med att avsluta sitt föredrag i tid, andra vill utmana just för att det förhöjer stämningen när gosedjuren flyger i luften. I Staffanstorp klarade de flesta talarna sin tidsgräns, därför fick åhörarna som avslutning sitt lystmäte tillgodosett av moderatorn som ställde upp som måltava.

Videoklipp och presentationer tillgängligt på webben.

De som pedagoger som inte har möjlighet att komma till TeachMeet Syd har möjlighet att ta del av mötet via livesändning på Bambuser. Videoklipp, presentationer och länkar för varje talare publiceras sedan här.

Några deltagarröster från TeachMeetSyd, Staffanstorp

Elin Jensen.Elin Jensen, Augustenborgsskolan, Malmö:
– Det jag gillar mest med TeachMeet Syd är det informella mötet, där man delar med sig av sina erfarenheter – Sharing is Caring. Jag gillade särskilt två presentationer: Andreas Palmblad som pratade om spel i undervisningen samt Jan van der Salm som pratade om hur han använder iBooks Author för att ta fram ett personligt interaktivt läromedel. De var fyllda med humor och höll en bra nivå med genomgång av hur de arbetade med programmen

Nermina Herrström.Nermina Herrström, Sorgenfriskolan, Malmö:
– TeachMeet Syd var ett riktigt gott smörgåsbord, då menar jag inte maten utan idéer och inspiration. Fokus ligger på  IKT-pedagogik, inte på någon materiel vinst. Katharina Kulle var en av dem som jag tyckte var intressant. Hennes blogg med interaktivt ABC tyckte jag verkade väldigt användbar och konkret.  Hannes Bengtssons presentation av stop-motion teknik i det dagliga arbete var också spännande. Berättande tekniker är något vi arbetar med på vår skola. 

Nästa TeachMeet Syd blir i Ängelholm den 17 oktober!

TeachMeet Syd arrangeras varje termin. Arrangör är Digisyd som är ett nätverk av IKT-pedagoger som arbetar centralt i olika skånska kommuner. TeachMeet Syd har nu varit i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Lund och Staffanstorp. Nästa tillfälle blir i Ängelholm den 17 oktober 2013.
Hemsida: http://teachmeetsyd.pbworks.com
Se även Facebookgrupp TeachMeet Syd samt
Twitter @TeachMeetSyd

Publik sitter i åhörarbänkar.

 

 

Text: Charlotte Christoffersen
Foto: Tobias Sonestedt & Charlotte Christoffersen