Tobias filmappar

Tre appar ligger på hög.

Tobias Sonestedt.Min sommar kommer jag ägna åt familjen, men två kvällar i Göteborg i slutet av juli kommer att vara helt hängivna åt ett litet musikkollektiv från New Jersey. Mina bästa appar kommer säkert till användning både i Göteborg och på min dotters ettårskalas.

Ikonen för appen action movie.Action Movie

Jag gillar att göra film både i jobbet och privat, men det är sällan behovet och möjligheten finns för storslagna actionscener. Med den här appen kan man fixa Hollywood-looken direkt och man kan både spara filmen i kamerarullen och dela den på Facebook. Pris 0 kr, men det finns extra effektpaket som kostar 7 kr styck. (Plattform: iOS)

 

Ikonen för appen Movie looks.Movie Looks HD

Efter att ha filmat sina scener och eventuellt lagt till lite actioneffekter är det dags för färgsättningen. Själv har jag aldrig gillat hur hemvideofilmer har sett ut genom åren och även om det har blivit lite bättre med moderna kameror och smarta telefoner så saknas det ändå något viktigt. Med Movie Looks kan man fixa det problemet. Pris 15 kr. (Plattform: iOS)

Ett exempel på hur det kan se ut med apparna Action Movie och Movie Looks. Jag vill bara säga att det finns många fler action-effekter att välja på och ytterligare färgsättningar att leka med.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Ikonen för appen IMDb.IMDb

Internets största filmdatabas har rötter mer än 20 år tillbaka i tiden. Den ägs av Amazon sedan 1998 och är allas bästa vän i TV- och filmsoffor över hela världen. Jag använder den dagligen både för att hitta information om filmer och skådespelare. En oumbärlig app alla dagar i veckan. Pris 0 kr. (Plattform: iOS & Android)

 

Ikonen för appen app store.Appar till din iOS-enhet (iPhone eller iPad) laddar du hem via ikonen AppStore som finns som standard på din iPhone/iPad. Du måste skapa ett konto för iTunesStore för att kunna ladda hem appar.

Ikonen för appen google play store.Appar till din Android-enhet (smartphone eller surfplatta) laddar du hem via ikonen Google Play Store (tidigare Market Place) som finns som standard på din smartphone/surfplatta.