Tre dagar kvar

Elever på Hyllievångsskolan sitter i skolbiblioteket och poserar med tv-spelkontroller.
Lagen som kommer representera Hyllievångsskolan i FLL- finalen
Hårt arbete hela vägen fram till Eleda stadion.

Vi alla behövde en veckas lov och direkt när vi var tillbaka på Hyllievångsskolan i måndags körde vi igång.  Under två dagar har eleverna arbetat hårt med att skriva en rapport som senast idag skulle lämnas in till tävlingsledningen för att lagen skulle ha möjlighet att tävla om det stora priset.  Vi som lärare ser att delen med att skriva en rapport är en av de svåraste för elever som går på mellanstadiet då denna texttyp inte bearbetas förrän i högstadiet. Samtidigt som det är en utmaning är det en erfarenhet som eleverna kommer bära med sig och kanske de till och med kommer minnas när de skrev sin allra första rapport.

Hur gick det med texterna då?

Tror ni dem hann bli klara? Självklart blev dem klara och resultatet blev över förväntan. Båda lagen har skrivit, utvecklat, gett och fått feedback och åter igen finjusterat så att vi idag kunde lämna in två fullständiga rapporter. Båda lagen från Hyllievångsskolan har visat en sann laganda då skrivandet stundtals var tungt men tillsammans var dem starka och höll ut.

Öva, fixa och trixa

Nu är det två skoldagar kvar innan vi på lördag kliver in på Eleda Stadion. Eleverna kommer äntligen få visa upp och berätta om deras fina arbeten och hur de genom sina kloka idéer på olika sätt vill påverka den värld vi lever i. För att eleverna ska känna sig trygga och förberedda kommer de två sista skoldagarna att innefatta mycket tid för att arbeta ihop fina presentationer genom att träna på sina muntliga framträdande. Några av eleverna ska även tävla i robottävlingen och kommer behöva träna ihop sig och se till att programmeringskoderna stämmer så att deras robotar kan köra in så många poäng som möjligt.

För att få en tydlig mottagare och träna på att prata inför andra människor kommer lagen presentera arbetena för sina föräldrar imorgon eftermiddag. De kommer även under fredagen att presentera för sina klasskamrater och en lägre årskurs på skolan. Vi hoppas att dessa tillfällen ger dem en bra och trygg känsla inför lördagen.

Skapa nyfikenhet

Nu när vi närmar oss den stora dagen innebär det också slutet på ett fantastiskt arbete där vi ser att alla våra elever i årskurs fem utvecklat sitt lärande på olika sätt. Vi hoppas detta arbete kommer att skapa en nyfikenhet hos de elever som idag går i årskurs 4 och ska få lyssna på lagens presentationer på fredag. Denna nyfikenhet vill vi även ska infinna sig hos våra kolleger så att arbetet med FLL kan genomföras även nästa år i årskurs fem och ge deras elever samma glädje, sammanhållning och kunskap som våra elever fått vara med om under dessa veckor.

Strong and Great Together!

/Stina och Carola och hela Team 5