Ungas ideer får vingar

Flera pokaler byggda av lego står uppställda.

Lördag den 7/11 så gick årets Regionfinal i FLL Skåne av stapeln fast på ett mycket annorlunda sätt då den var helt i digital form förutom att varje lag fick besök av en bandomare som dömde robotkörningarna på plats.

Att köra digitalt var nytt för oss alla men med ett oerhört bra teamwork mellan lag, lagledare, domare, funktionärer och styrelsemedlemmar så löste vi det tillsammans!
Under hela förmiddagen så imponerade ungdomarna som deltog på alla inblandade med sina redovisningar där de berättade om hur de arbetat med att komma på en innovativ ide kring hur vi kan förbättra allas vår hälsa genom något konkret förslag men där de också har kämpat med att programmera sin EV3:a till att utföra uppdrag som ingår i temat och samtidigt har de dokumenterat hela den tekniska processen där de berättar om syfte och mål med sin programmering och vilka förändringnar de har gjort och varför. Samtidigt finns det en fjärde del i hela FLL-upplägget som genomsyrar allt de gör i gruppen som benämns som kärnvärden som inbegriper inkludering, samarbete, kamratskap, kreativitet, nyfikenhet och entreprenöriellt lärande.

Nyfiken på vilka lag som hämtade hem coola nomineringar och LEGO-pokaler? Vi kan här stolt berätta om hur det gick: Här kommer de!

Kärnvärdepriset
Nominerade:
Futures Engineers (Lund)
Tableflippers (Malmö)
Åk 9 OVGR (Malmö)
Sundsbroskolan (Malmö)
Vinnare: Åk 9 OVGR (Malmö)
Projektpriset
Nominerade:
Lazy Quarantine (Malmö)
IES Landskrona (Landskrona)
Åk9 OVGR (Malmö)
NoTcrackers (Växjö)
Projektpriset 1:a pris: NoTcrackers(Växjö)
Projektpriset 2:a pris: Lazy Quarantine (Malmö)
Teknikpriset
Nominerade:
Shnigles(Malmö)
Futures Engineers (Lund)
Åk9 OVGR (Malmö)
NoTcrackers (Växjö)
Teknikpriset 1:a pris: NoTcrackers (Växjö)
Teknikpriset 2:a pris: Futures Engineers (Lund)
Robottävlingens 1:a pris: Futures Engineers (Lund)
Robottävlingens 2:a pris: IES Landskrona (Landskrona)

FIRST LEGO League Champion
Nominerade:
Åk 9 OVGR (Malmö)
NoTcrackers (Växjö)
Futures Engineers (Lund)
IES Landskrona (Landskrona)
Vinnare: NoTcrackers (Växjö)

Lite sidan om själva tävlingen finns det ytterligare två priser som delas ut:

Scandinavian Innovation Award nominering: Lazy Quarantine (Malmö)
I år fanns det också ett nytt pris att dela ut; Årets lagledare och det gick till Filip Magnusson på Sundsbroskolan.

Årets vinnare av Championpriset, NoTcrackers, kommer nu att representera FLL Skåne på den Skandinaviska finalen den 28/11 och då hejar vi alla på dem och håller tummarna för dem att de kommer att ha roligt och att de tar sig till världsfinalen!

Vi säger ett stort grattis till alla er lag som var med ,vi säger tack till er för att ni inte ställde in, utan ställde om och ställde upp! Vi ser fram emot att träffa er alla igen och många fler lag nästa år!

Tills dess ska vi jobba med att sprida era idéer och innovativa projekt från i år på många olika sätt under vårterminen också så håll utkik efter den rafflande fortsättningen – vad som händer efter att vi har gjort ett nedslag i lagens process i det som kallas Regionfinalen men det viktigaste arbetet sker nu – hur går vi vidare? Hur arbetar vi inkluderande för “No Person left behind”. För efter dessa 8 veckors hårda arbete är alla dessa ungdomar i sanningens namn oåterkalleligt just GAME CHANGERS.